Aangenaam kennis te maken, Grasser is de naam. De stoere man van het stel, kijk maar naar mijn  stoere sik en horens. Maar laat je niet misleiden hoor, ik ben een man met een klein hartje. Mijn naam heb ik te danken aan het feit dat ik, shh dit is een geheimpje hoor, maar best wel HEEL erg houdt van gras. Wat is er nou lekkerder dan vers, groen, mals gras..? Niets toch, in elk geval niet als je mij vraagt!

Jah mam, mijn vacht zit echt fotowaardig en mijn horens zijn ook in model. Ow sorry, hoi ik ben Puck. Mijn mama, Snippy, wil dat ik perfect op de foto sta, maar daar heb ik toch helemaal geen zin in. Ik wil gewoon beetje lol hebben met de anderen. Mama zegt wel eens, dat ik de wereld verken met mijn - zoals zij het noemt - ‘bijdehante bekkie’’. Misschien wel waar, maar daardoor kan ik nu wel zeggen dat veters en jassen niet echt een lekker smaakje hebben! Heb ik jullie ook weer wat geleerd!

Hoi allemaal, wat leuk om kennis te maken met jullie. Ik ben Snippy en ben dol op knuffels. Zodra je bij ons op bezoek komt, kan ik dus aandacht wel waarderen! Ik heb ook wel de bijnaam Stalker, waar ik die nou weer aan te danken heb…? Zo gek is het toch niet, dat als ik geen aandacht krijg, ik je gewoon overal volg totdat ik het wel krijg? Daarnaast nog leuk feitje, ik ben de mama van Puck. Kleine geitjes worden groot, dus je zou het misschien niet meer zeggen, maar geloof mij maar op mijn mooie bruine ogen.

Hoi, Nieka hier. Ik weet dat mijn uiterlijk vertekend, maar ik ben toch echt een dame. Dat bewijst maar weer, dat je een geit nooit moet beoordelen “op de looks”! Ik lijk best stoer en zou dat soms ook wel willen zijn, maar in praktijk ben ik eigenlijk best wel een watje. Ik kijk liever eerst even de geit uit de boom voordat ik de gezelligheid opzoek. Niet omdat ik niet van gezelligheid hou hoor, begrijp me niet verkeerd! Dus met beetje geduld kan ook ik echt een knuffeltje wel waarderen.

Hoi, Muesli hier! Ze noemen mij soms ook voor de grap wel yoghurt met Muesli, zucht. Heb ik te danken aan mijn witte kleur met van die leuke bruine vlekken. Hier kan ik niets aan veranderen dus ach dan maar die bijnaam accepteren! Ik ben gezellig aanwezig maar wel op mijn manier. Ik loop om je heen en snuffel wat aan je maar echt knuffelen doe ik niet. Komt ooit vast wel hoor maar voor nu hou ik het lekker bij jullie mensen besnuffelen!

Hey jullie, Oreo ook van de partij! Ik ben nogal dol op eten en ja eten staat op de eerste plaats. Mensen zijn vooral leuk voor het geven van eten anders geef ik niet zoveel om jullie. Ik doe helemaal niets hoor maar zonder eten zijn jullie gewoon zo oninteressant. Mijn naam doet mij eigenlijk geen eer aan want oreo’s heb ik nog nooit geproefd, is dat lekker?? Sorry trouwens voor deze foto met eten op mijn neus maar ja een foto van mij niet etend is bijna onmogelijk!

Hoi, Knorretje hier! Ik ben, al zeg ik het zelf, een gezellig varken. In tegenstelling tot Peppa, vindt ik het wel heerlijk om in de aarde te wroeten en beetje de grond af te snuffelen opzoek naar eten. Ik ben echt een dame die mijn eigen plan trekt maar wel in de buurt van mensen als die er zijn! Ik leer graag meer over jullie doen en laten dus blijf ik graag in de buurt om jullie gedrag te bestuderen! Een aai op mijn rug van tijd tot tijd kan ik ook wel waarderen. Zie ik jullie snel?

Hey, misschien voorspelbaar maar Peppa is de naam. Inderdaad afkomstig van de serie Peppa Pig, al ben ik natuurlijk veel knapper dan mijn tv-naamgenoot! Varkens staan erom bekend te houden van rollen in modder, maar daar doe ik niet aan. IJdeltuitje, wellicht een beetje, maar zeg nou eerlijk, dat roze en grijs staat mij toch mooi? Ik kom ook best gezellig in je buurt als je op bezoek bent, maar dan vooral om te keuren of je wel stijlvol genoeg gekleed ben. Dat echte knuffelen, daar doe ik niet aan. Dan gaan immers mijn haren door de war!

The one and only George hier. Mijn naam is ook afkomstig kinderserie over mijn soortgenootjes. Ik ben de man van de varkens maar ondertussen wel de grootste knuffelkont! Ik heb namelijk een geheim kriebelplekje, als je mij namelijk op mijn schouder of heup krabbelt, ga ik er heerlijk bij liggen om van de massage te genieten. Daarnaast kom ik graag jullie mensengedrag bestuderen en steek ik mijn snuit in jullie zaken maar altijd met beste bedoelingen hoor!

Knor knor, Spekkie hier! Sorry dat ik niet in de lens kijk, ik ben een beetje camera schuw… Ik ben nogal verlegen en durf soms wel een pasje in jullie mensen hun richting te doen maar als jullie dan je hand naar mij uitsteken ben ik snel weer weg. Niets te maken met dat jullie niet lief zijn hoor, ik ben gewoon nogal onzeker. Laat mij maar lekker jullie van een afstandje bekijken en misschien ga ik ooit eens stoer genoeg zijn om een aai te krijgen!

Ook wij als duiven mogen niet ontbreken. Ik ben Lafiya, een van de vele witte duiven die bij de dierenweide wonen. Wij bekijken jullie mensen vaak van een veilig afstandje. Kijk maar eens omhoog op het dak van de stal bijvoorbeeld, de kans is groot dat ik of een van de andere gezellig je van boven gezelschap houden. En vergeet ook niet om eens te luisteren naar wat voor gezellige geluiden wij maken!

Hoi, wat leuk om kennis te maken. Ik ben Jamie en zoals jullie misschien wel weten het enige schaapje van het stel. Soms best wel een ding hoor, samenleven met geiten en varkens. Dat “Mehh” en “Behh” lijkt best op elkaar, maar toch een accentje en dat “Knor knor” versta ik al helemaal niets van. Ik ben best wel verlegen en hou me liever op de achtergrond. Maar vergis je niet, ik vind gezelschap in de wei best gezellig hoor, zolang ik maar niet in het middelpunt sta. Dat laat ik graag aan Snippy over!

Vinden jullie het geen prachtige groepsfoto, alle veren mooi gerangschikt en iedereen heeft zijn beste kant voor! Die knappert in het midden is Gaston en de dames zijn Kwebbel, Trixie, Dipsey en beetje verscholen is Dinde. Wij leven hier ons beste luxe leventje. Ja ja, onze reputatie als kalkoen is helaas niet de beste, sorry sommige soortgenoten zijn niet de vriendelijkste. Maar we snappen ze wel hoor. Ook wij zijn gediend van onze privacy en comfortzone.

Snuf Snuf, snuf snuf ik ben snuffel en ook welkom namens ons als konijnen. Zoals jullie misschien wel gezien hebben, hebben wij een heel mooi nieuw hok. Daar kunnen we ons met wind en regen lekker in verschuilen maar ook als het te druk is. Wij houden ervan lekker buiten te huppelen maar als er teveel mensen zijn gaan wij toch liever veilig naar binnen. Wij zijn immers gewend aan ons eigen ding kunnen doen en vinden aaien of oppakken wel echt te spannend!

Bèèh bèèh, hallotjes allemaal! Jullie hebben ons vast al wel gezien bij de dierenwei. Wij zijn Saartje en Sientje. Nu zijn we dan al echte schapen maar wij zijn als lammetjes bij de dierenweide gekomen. We zijn met de hand en de fles opgevoed door de lieve verzorgers van onze wei en dus echt super tam en knuffelbaar. Wij kunnen echt van mensenaandacht genieten dus mocht je in de buurt zijn, kom je dan gezellig langs om ons een knuffel te geven?