Informatie


Algemeen


Stichting Dierenweide Maartensdijk heeft geen winst oogmerk.


Naam:                                                  Stichting Dierenweide Maartensdijk

Oprichtingsdatum:                            03 juni 2016

Vestigingsplaats:                              Maartensdijk

Inschrijving KvK:                                 66175852

RSIN-code:                                         8564.28.279

ANBI-status:                                        JA

SBI-code:                                             94996:   Overige ideële organisaties

Bankrekeningnummer:                    NL87 RABO 0335 9458 64 t.a.v.                                                                             Stichting Dierenweide Maartensdijk

Facebook pagina:                              https://www.facebook.com/Dierenweide-Maartensdijk-                                                                           2064337947180759

Contact adres:                                    Maertensplein 67

                                                              3738 GN Maartensdijk

Bestuur


Het bestuur van Stichting Diereneide Maartensdijk bestaat uit de volgende vrijwilligers:


Voorzitter:                                           Dhr. G.J. Weierink

 

Secretaris:                                           Dhr. G.J. Weierink

 

Penningmeester:                               Dhr. R. Alderhout


Bestuurslid                                         Dhr. E. Plug

Het bestuur krijgt geen vergoeding voor de werkzaamheden.

Samenwerking


Op korte termijn (na realisatie van de renovatie deel 1) zal de dierenweide ook buiten de tijden dat de vrijwilligers aanwezig zijn door de scholen/kinderopvang van Maartensdijk bezocht kunnen worden. Om dit mogelijk te maken hebben alle scholen van Maartensdijk en de lokale kinderopvang (zonder kosten) sleutelsets ontvangen. Met deze sleutelsets kunnen de docenten van de scholen met hun klassen en de kinderopvang zelfstandig op het moment dat zij dat willen de weide betreden voor onderwijsdoeleinden of ontspanning.

De scholen en de kinderopvang zijn is zeer blij dat zij de weide zelfstandig kunnen gaan betreden en kijken hiernaar uit. De eerste bezoeken van de kinderen onder leiding van de docenten/begeleiders zullen waarschijnlijk na de komende zomervakantie gaan plaatsvinden.

Openingstijden


Op het moment dat er vrijwilligers van Stichting Dierenweide Maartensdijk op de weide aanwezig zijn is deze geopend voor belangstellenden. Dit is op onregelmatige tijden, maar wel elke dag van de week. Over het algemeen zijn dit de voertijden en momenten dat er onderhoud wordt uitgevoerd. Door de openbare ligging van de weide in “de groene long van Maartensdijk” kunnen de dieren 24 uur per dag wel gezien en vaak ook wel geaaid worden als de dieren naar het hek komen.

Vrijwilligers


Naast het bestuur wordt de dierenweide gerund door een groot aantal enthousiaste vrijwilligers. Zij verzorgen dagelijks de dieren en dragen zorg voor het algemene wel en wee in de weide, hiervoor krijgen zij een gelderlijke vergoeding welke bestaat uit een evenredigdeel naar ratio van de jaarlijks wettelijk toegestane uit te betalen financiele vrijwilligersbijdrage. Wilt u ook vrijwilliger worden? Meld U dan aan via ons contactformulier of benader een van onze vaste vrijwilligers.